Spontaan volksfeest bij huldiging zestal Schutterij Raam (video en foto’s)

Schutterij St.-Servatius Raam won zaterdag 8 juli tijdens het kavelen het Oud Limburgs Schuttersfeest in Merkelbeek. ‘s Avonds werd het winnend zestal gehuldigd in haar schutterslokaal. Het OLS 2018 gaat door op 1 juli in de gemeente Kinrooi.

Het zestal werd onder luid gejuich van het toegestroomde publiek onthaald bij het schutterslokaal in Raam. “Het is een geweldig gebeuren”, zo vertelt voorzitter René Vounckx van de schutterij. Ook collega-schutterijen komen het zestal de hand schudden. “We hebben d’n Um”, zo klinkt het overal.

“We hadden erop gehoopt, maar de verwachting is ingelost en dat is fantastisch”, is de reactie van vice-president Hubert Brouns van de OLS federatie. “Ik kreeg een telefoontje van de burgemeester om onze leden bijeen te roepen om het zestal muzikaal binnen te halen”, aldus Pierre Sniekers van Koninklijke Fanfare De Vrijheidszonen Kinrooi. “Sommige leden moesten van ver komen, maar een groot aantal is aanwezig om er een mooi volksfeest van de maken!”

Na enige tijd wachten werd het zestal vanuit Ophoven naar het schutterslokaal gereden. Hier werd een spontaan feest gevierd. Het zestal was overdonderd door het toegestroomde publiek. “Dit hadden we nooit verwacht”, was een veel gehoorde reactie.

“Samen met onze verenigingen zullen we de voorbereidingen starten voor het OLS in 2018”, zo reageert burgemeester Jo Brouns die aan OLS-president Ger Koopmans liet weten dat schuttersgemeente Kinrooi klaar is voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest op 1 juli 2018. “We hebben een rijke ervaring met het organiseren van het OLS, het laatste dateert uit 2003, maar ook het Europees Schutterstreffen in 2009 is door ons in het verleden prima georganiseerd, dus we gaan er wederom een mooi feest van maken, maar eerst proosten we op de overwinning van het zestal van Schutterij St.-Servatius”, zo besluit een fiere burgervader.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here