Landelijke Open Imkerijdag op Annamolen Keent

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 8 juli en/of zondag 9 juli 2017 open huis. Ook in de regio Weert doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Dat kan bijvoorbeeld op zondag 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur bij de Sint Annamolen Keent aan de Keenterstraat 1 in Weert samen met Imkerij Weerterland.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Bij beide St. Annamolen in Keent en Tungelroy heeft Molenstichting Weerterland insectenhotels geplaatst.

Twee imkers vertellen u zondag 9 juli bij de molen van Keent graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laten u zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Het bezoek is gratis. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit. Tenslotte kunt u het bezoek aan de Landelijke Open Imkerijdag bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat deze zondag combineren met een bezichtiging van deze monumentale molen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here