Onderzoek naar verkeersveiligheid provinciale weg

De provincie Limburg gaat, na aanleiding van een gesprek met wethouder Peter Ruijten van Echt-Susteren, een onderzoek instellen naar de verkeersveiligheid op kruispunten van de Rijksweg in de gemeente. Dat heeft gedeputeerde Geurts toegezegd. De afgelopen jaren zijn hier verschillende ongevallen geweest en hebben bewoners hun zorgen kenbaar gemaakt.

Het gaat om een zestal punten. Zo vinden fietsers en voetgangers de oversteek van de Pastoor Cramerstraat onveilig, er is geen mogelijkheid om deze weg in twee keer over te steken. Verderop bij het kruispunt vanaf de Hoogstraat (Slek) richting de Ruitersweg (Gebroek) is ook een punt waar onze bewoners zich grote zorgen over maken. Dit komt mede door de verschillende ongevallen die hier recent zijn geweest.

Bij de spoorwegovergang tussen Echt en Susteren bij de Pisummerweg klagen fietsers over de snelheid van het autoverkeer en het gebrek aan veiligheidsmaatregelingen voor fietsers.
Bij de fietsoversteken Holtummerweg en Limbrichterstraat (Nieuwstadt) zijn mede hierdoor verschillende ongevallen geweest. De Provincie heeft extra verkeersborden geplaatst om de automobilist te wijzen op de fietsoversteek. Met de mogelijke uitbreiding van Nedcar maakt men zich zorgen over de toenemende verkeersintensiteit en de veiligheid voor (schoolgaande) fietsers. Ook de fietsoversteek N296 Kokkelert (Roosteren) is al jaren een bron van ergernis. Vandaar dat dit ook wordt meegenomen in het onderzoek.

Wethouder Peter Ruijten is blij dat de provincie eindelijk actie onderneemt: “Al jaren uiten wij onze zorgen over de veiligheid van deze kwetsbare groepen verkeersdeelnemers. De gedeputeerde ziet nu ook het belang in van het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze punten. We vinden het fijn dat er nu eindelijk onderzoeken gaan plaatsvinden die mogelijk zorgen voor gepaste oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here