Plan voor opheffen discriminatie grensarbeiders in de maak

Euro geld

Er ligt een plan om drie wetsvoorstellen in te dienen, om ‘oneerlijke behandeling’ van grensarbeiders te regelen. De voorstellen bevatten voorstellen om de discriminaties in de huidige belastingzaken en pensioenwetgeving in Vlaanderen weg te werken. De voorstellen komen van CD&V-kamerleden Servais Verherstraeten, Roel Deseyn en Stefaan Vercamer.

Grensarbeiders zijn in dit geval mensen die in België wonen, maar in een van de buurlanden werken. In de regio Maasek-Kinrooi-Bree-Dilsen-Stokkem zijn vele grensarbeiders. Door hun unieke situatie lopen ze vaak bepaalde voordelen mis, klaagt CD&V aan, zo schrijft HbvL.

Het is mogelijk dat personen die in het buitenland werken, de gezinstoeslag niet ten laste krijgen. Het voorstel van het CD&V-drietal wil de ‘discriminatie’ opheffen zodat gezinnen met grensarbeiders altijd dezelfde belastingvermindering krijgen, ongeacht of ze gehuwd of samenwonend zijn.

Eerder werd al bekend dat het probleem van de fiscale aftrek voor kinderen ten laste van grensarbeiders werd opgelost.

In de drie voorstellen wordt verder gesproken over gelijke rechten in de opzegvergoedingen en het recht trekken van het ‘pensioenvacuüm’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here