25-jarige moeder uit Susteren de cel in voor poging tot moord op dochter

De rechtbank Roermond heeft de 25-jarige Nadia K. uit Susteren vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De rechtbank acht mishandeling van haar zoontje (2) en poging tot moord op haar dochtertje (3) bewezen.

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw schuldig is aan de mishandeling van haar zoontje. De vrouw heeft medicatie in de woning laten rondslingeren die vervolgens door het zoontje is ingenomen. De vrouw krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Bijzonder is dat zij een proeftijd van 10 jaar krijgt. De rechtbank vindt deze lange proeftijd van belang als ‘stok achter de deur’ zodat voor een langere tijd controle kan worden gehouden op de verdachte.

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw ook schuldig is aan een poging tot moord op haar dochtertje. Er is voldoende bewijs dat ze geprobeerd heeft haar dochtertje door wurging om het leven te brengen. Voor dit feit vindt de rechtbank de vrouw echter niet strafbaar, omdat zij uiteindelijk zelf heeft beslist te stoppen met haar poging haar kind te verwurgen. De wet noemt dit ‘vrijwillige terugtred’. De verdachte wordt voor dit feit daarom ontslagen van alle rechtsvervolging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here