Kinrooise Sabien Tiels lanceert dialect-single

De uit Ophoven afkomstige Sabien Tiels heeft een nieuwe single uitgebracht. Dit doet ze samen met Berlaen. “Sommige personen vinden het een vreemde combinatie, dat is echter niet het geval, wanneer je bedenkt we allebeisinger-songwriters zijn die weigeren in vakjes te denken omdat we zo bezeten zijn door muziek”, zo vertelt Sabien Tiels.

Het idee om samen een song te maken groeide in Studio Greenhouse in Hansbeke waar de opnames van Sabien’s album “Mannelijk Schoon” plaatsvonden. Berlaen had de productie in handen en Sabien vond dat hij echt niet mocht ontbreken op deze plaat.

“Van Berlaen zijn we gewoon dat hij zingt zoals hij in zijn Zultse dialect gebekt is”, aldus de zangeres uit Ophoven.

Sabien bracht als rasechte Limburgse in een ver verleden een Ophovense versie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. In hun videoclip wagen ze zich aan een heuse moddercatch die de symboliek achter de song ‘Kommen hóle’ blootlegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here