Wethouder Gabriëls opent hoofdtoegangspoort IJzeren Man in Kempen-Broek

Wethouder Geert Gabriëls heeft vandaag de nieuwe hoofdtoegangspoort van grenspark Kempen-Broek geopend. Hij deed dat door onthulling van de nieuw geplaatste bakens bij de IJzeren Man in de huisstijl van het Kempen-Broek.

De hoofdtoegangspoort is niet echt een poort. Het gaat meer om de belangrijkste gebiedsontsluiting voor het Nederlandse gedeelte van grenspark Kempen-Broek: het IJzeren Man-gebied. Op die plek bevinden zich allerlei toeristisch-recreatieve voorzieningen, zoals Kinderpretland, Zwembad en Waterskibaan De IJzeren Man, het Klimbos, Kinderboerderij De IJzeren Man en het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

Die laatste onderging een gedaantewisseling in een voor bezoekers zelfde huisstijl als het Kempen-Broek. Wethouder Gabriëls heropende daarom het Natuur- en Milieucentrum. Naast een uiterlijke verandering werd ook de inrichting aangepakt; informatie wordt interactief en eigentijds gepresenteerd, aansluitend bij de belevingswereld van kinderen. Nieuw is ook de naast het centrum geplaatste digitale VVV-zuil met toeristisch-recreatieve informatie zoals overnachtingsmogelijkheden, restaurants, uitstapjes en routes.

“De nieuwe bewegwijzering en herinrichting van het Natuur- en Milieucentrum zijn met recht mijlpalen”, meent Gabriëls.“ Bezoekers van het park moeten hun weg goed kunnen vinden. Daar helpt aantrekkelijke en eenduidige informatievoorziening bij. Voor ondernemers is dat cruciaal. Zeker in een gebied als de Kempen-Broek dat met haar 25.000 hectare vele malen groter is dan De Veluwe. Ik ben er trots op dat alle betrokkenen zich hiervoor zo hebben ingespannen.”

Aan de vernieuwingen hebben zowel de provincie Limburg als de gemeente Weert financieel bijgedragen. Beoogd wordt om hiermee meer bezoekers en nieuwe ondernemers te trekken, meer bestedingen te realiseren en grensoverschrijdende productontwikkeling te stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here