Beachbar, brasserie en viersterren- hotel verwacht bij de Steenberg in Kinrooi

Op maandag 8 mei besloot de gemeenteraad van Kinrooi om de projectzone nabij dagstrand De Steenberg te verkopen aan de bvba AMAJ. Die wil er in de toekomst een nieuw viersterrenhotel met restaurant, brasserie en beachbar voorzien. Voordat het bestaande gebouw afgebroken wordt, zal er echter deze zomer nog een pop-up beachbar met een water(pret)park komen.

Jo Brouns, burgemeester: “Toerisme en recreatie zijn twee belangrijke troeven voor de gemeente Kinrooi. Het is daarom dat het gemeentebestuur een nieuwe impuls wil geven aan het gebied nabij het dagstrand en de Finse piste. Volgens onze visie is daar een hotel in functie van gezondheid en sportvakanties op zijn plaats. De geïnteresseerden konden hun bod en plan van aanpak indienen tot 12 april 2017. Tijdens de raad van mei gaf de gemeenteraad haar goedkeuring aan de verkoop aan de bvba AMAJ, zeg maar Jos en Marian Franssen van brasserie-hotel De Spaenjerd.”

Jos Franssen en echtgenote Marian aan de voet van de berg waar zij het eerste viersterrenhotel in de gemeente Kinrooi zullen bouwen.

Jos Franssen, bvba AMAJ: “Het is de bedoeling om op de plaats waar het huidig gebouw staat, een nieuw viersterrenhotel van minstens 35 kamers te bouwen. Daarin voorzien we een seminarie-, vergader- en feestzaal maar ook fitness- en wellnessruimte. Naast de hotelfunctie met een kwaliteitsvol restaurant komt er ook een brasserie waarmee we dan mikken op de fietstoeristen. Voor de bezoekers van het dagstrand, zal er een beachbar komen. Dat zijn de drie aspecten en ook doelgroepen van het nieuwe project. De bedoeling is om dit jaar alle administratieve voorbereidingen klaar te hebben zodat we in 2018 met de bouw kunnen beginnen. Als alles naar wens verloopt, hopen we in 2020 dan open te gaan met het volledig nieuwe complex.”

Wie recent nog bij het bestaande gebouw kwam, zal gemerkt hebben dat het opvallend oranje nu wit geworden is. Dit is het werk van Luna Beach, de partner die er deze zomer, dus voor de afbraak, nog een pop-up beachbar van zal maken. Ook het terras zal in beach-stijl aangepast worden. In het water komt er een groot speelpark wat zeker een meerwaarde is voor de jonge bezoekers. De opening hiervan is eind deze maand voorzien.

5 REACTIES

 1. wat is de meerwaarde voor de inwoners van Kinrooi? nog meer drukte op zomerse dagen? het leukste aan de steenberg is net de rust, houden zo!! kinrooi, opwindend en mss niet meer zo rustig…
  als de finse piste maar blijft!!!

 2. jammer dat de oude situatie veranderd voor een “nieuw” concept, zal de sfeer niet ten goede komen in mijn beleving.

 3. Sluit me volledig aan bij de mening van Sven… En wat moeten we verstaan onder een “pop up beach bar”: als hier de ganse dag harde discomuziek geproduceerd wordt, die tot op honderden meters afstand kan gehoord worden, hoeft het voor mij allemaal niet !

  • idem met cor coolen 2017 was het jaar van boenke boenke als het nu nog muziek was dan kan men slapen maar niet van dat ieder weekend het zelfde op de camping geen nachtrust voor 0200 uur ik begrijp niet dat er geen klachten van nachtlawaai komen .of wel en worden die onder het tapijt gevaagd .ik hoop dat 2018 zonder dat vervelende lawaai kan zijn of respecteer het nachtlawaai en draai de volume knop omlaag

 4. Ben het er helemaal mee eens.
  En dat allemaal dankzij de vriendjespolitiek van ons gemeentebestuur.

  Dit is niet het rustige Kinrooi waar wij zo van houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here