Voordracht over Lucas Cranach in Maaseik

Woensdag 19 april 2017 geeft Jos Henckens een voordracht over ‘Lucas Cranach de Oude, meester van een Nieuwe Tijd’ om 20.00 uur in De Beurs te Maaseik. Deze lezing wordt door het Documentatiecentrum Maaseik georganiseerd.

Van meet af aan bleek Lucas Cranach een erg begaafde meester van de noordelijke Renaissance. Hij stond aan het hoofd van een atelier dat een fenomenale schilderijencollectie tot stand bracht. Hij werkte voor opdrachtgevers met alle overtuigingen. In 1553, op 81-jarige leeftijd, overleed Cranach in Weimar.

Zijn artistieke erfenis werd voortgezet door zijn zoon Lucas Cranach de Jongere (1516-1586). Deze voordracht vormt een inleiding op het bezoek aan een tentoonstelling over de meester in de Ehrenhof in Düsseldorf. Jos Henckens, voorzitter van de Pater Sangerskring, verdiept zich sinds enige jaren met groeiende nieuwsgierigheid in het artistieke erfgoed van de Late Middeleeuwen in de Lage Landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here