Eigen weerstation in Molenbeersel

Het dorp Molenbeersel kent een eigen weerstation. Langs de Zandveldstraat staat een weerstation opgesteld. Het is vrij eenvoudig. De bewoners hebben een steen aan een houten constructie opgehangen en er een tekstbordje bij geplaatst.

Hier staat de tekst op dat indien de steen droog is, het mooi weer is, indien de steen nat is, dat het regent en indien de steen wit is, het buiten sneeuw.
Verder valt er op de beschrijving te lezen dat het waait wanneer de steen beweegt en mocht de steen niet te zien zijn, het erg mistig is in Molenbeersel. Mocht er schaduw over de steen zijn, dan is het erg zonnig en als de steen weg is… dan is die gestolen.

Het is een ludiek weerstation, dat met het goede weer, veel fietsers even laat afstappen en de tekst te lezen, wanneer er breed glimlachend een route wordt vervolgd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here