Politie Echt-Susteren in 13 procent van meldingen te laat

In de gemeente Leudal was de politie vorig jaar in 22 procent van de spoedmeldingen niet binnen de 15 minuten aanwezig en dus te laat. Sittard-Geleen zit daar nog iets boven met 22,9 procent terwijl Cranendonck met 24,7 procent nog hoger scoort. In Maasgouw was dit 18,1 procent en in Echt-Susteren 13 procent. De politie in de gemeente Weert was in 2016 in 12,1 procent van de spoedmeldingen later dan vijftien minuten aanwezig.

Uit onderzoek van RTL Buurtfacts blijkt dat bij 40 procent in de Nederlandse gemeenten de politie in 20 procent van de gevallen later dan een kwartier na melding aankomt bij spoedgevallen. Cranendonck, Sittard-Geleen en Leudal zitten daar in de grensstreek dus boven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here