Earth Hour in Kinrooi, Maaseik en Bree

In de gemeenten Kinrooi, Maaseik en Bree, zal komende zaterdag vanwege Earth Hour, de straatverlichting gedoofd worden. Concreet schakelt de openbare verlichting in deze gemeenten al om 20.30 uur, de start van Earth Hour, over op het zogenaamde nachtregime, waarbij zoveel mogelijk openbare verlichting wordt gedoofd. Lampen aan bijvoorbeeld gevaarlijke kruispunten of gewestwegen blijven net als tijdens andere nachten wel branden.

Ook in Bocholt en Hamont-Achel wordt deelgenomen aan deze actie. In de Stad Bree is het ietwat dubbel, daar zou sowieso de straatverlichting gedoofd worden vanwege de Lichtstoet die daar door de straten zal trekken.

Dilsen-Stokkem en Maasmechelen voeren geen nachtregime in, daar blijft de verlichting branden.

Earth Hour is een wereldwijde symbolische actie en bestaat sinds 2007. Overheden, bedrijven, organisaties en burgers doven tijdens Earth Hour zoveel mogelijk verlichting om energie te sparen en aandacht te vragen voor de Aarde en de milieuproblematiek. Het is komende zaterdag de elfde maal dat men dit organiseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here