Inval in huis van topambtenaar Leudal in Echt

Politie

Het huis in Echt waar de politie donderdagochtend onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant is binnengevallen, is de woning van een topambtenaar van de gemeente Leudal.

Volgens diverse Limburgse media gaat het om de gemeentesecretaris. Justitie wil niet bevestigen of de ambtenaar, een vrouw, zelf ook verdachte is in de zaak. Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen een ambtenaar van de gemeente Helmond uit Echt.

De gemeentesecretaris is de partner van deze inmiddels voormalige ambtenaar van de gemeente Helmond. Ze is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar. De gemeente Leudal laat aan 1Limburg weten dat ze ‘gewoon aan het werk’ is.

De invallen vinden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Ook is de politie, in opdracht van het OM binnengevallen in Kasteel Eyckholt in Roosteren. De voormalige ambtenaar tegen wie het onderzoek loopt, is eigenaar van het kasteel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here