Echt-Susteren laat bewoners weer zonder afspraak toe

paspoort

Sinds 1 januari werkt de gemeente Echt-Susteren volledig op afspraak. De gang van zaken bij het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen werd door veel inwoners als vervelend ervaren. Vandaar dat er nu weer ‘zonder afspraak’ gekomen kan worden bij deze afdeling.

Indien je online of telefonisch een afspraak maakt voor het aanvragen van een reisdocument (paspoort of identiteitskaart) of rijbewijs, moet je nu nog een vervolgafspraak maken om jouw document af te halen. Dit wordt door veel mensen als vervelend ervaren. Daarom is het per 13 maart mogelijk om dit document zonder afspraak af te halen. Een week na de aanvraag kun je deze documenten tijdens de openingstijden van het gemeentehuis afhalen.

Voor alle overige zaken en producten dien je wel een afspraak te maken. Na het maken van een afspraak moet je in de regel nog enkele dagen wachten voordat je daadwerkelijk geholpen wordt. De gemeente merkt dat het aantal mensen dat niet komt opdagen voor een afspraak groot is (18 procent).

Dit is natuurlijk vervelend voor de mensen die graag jouw afspraak hadden overgenomen. Je wordt tijdig per post geïnformeerd over het verlopen van jouw rijbewijs (door CBR) of reisdocumenten (door de gemeente). Toch kun je beter niet te lang wachten met het maken van een afspraak. Het kan namelijk een paar dagen duren voordat je daadwerkelijk bij de gemeente terecht kunt. Maak dus direct na ontvangst van een brief van de gemeente of het CBR een afspraak via echt-susteren.nl. Je kunt ook telefonisch of aan de receptie van het gemeentehuis een afspraak maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here