Met crowdfunding droom uit laten komen

Je zult bierbrouwen als hobby hebben en met crowdfunding genoeg geld ophalen voor een eigen brouwerij! Voor veel mensen is het de ultieme droom om van hun innig geliefde hobby uiteindelijk hun werk te maken. En vaak strand die droom op het rond krijgen van het financiële plaatje dat daaraan vast hangt. Erwin Strijbosch van de Weerter Stadsbrouwerij zag een mogelijkheid toen het fenomeen crowdfunding opkwam. Hij haalde genoeg geld op om te beginnen en vond ook nog een prachtlocatie aan de Parallelweg 143 om zijn ketels ruim te stallen.

Op donderdag 16 maart organiseert het Cultureel Café Weert weer een avondje interactieve cultuur in het proeflokaal van De Brouwschuur. Erwin zal dan uitleggen hoe crowdfunding werkt en je kunt alle vragen stellen zodat je misschien zelf op weg raakt naar een mooi project.

Ook zal er deze avond iets spannends te proeven zijn. Je zult bij bier niet snel aan taart denken. Toch kan dat erg goed werken want hop bevat vaak citrusachtige tonen. En mout kan bijvoorbeeld een nootachtig karakter hebben. Ook zijn er nogal wat bieren die flavours hebben richting fruit.

Bianca Houben van taart atelier Bianca te Heythuysen was meteen enthousiast toen aan haar de uitdaging werd voorgelegd om speciaal voor deze avond een aantal taarten te ontwikkelen.

‘Onder ons’ is een trio dat hun passie vindt in de muziek met vriendschap als verbindende schakel. Floor Boekholt (viool&zang), Davida Scheffers (hobo, piano & zang) en Marie-Louise van Nieuwenhoven (gitaar en zang) brengen bekende en minder bekende liedjes, voornamelijk ballads, die vaak een gevoel van nostalgie opwekken.

Piet Poell schrijft dit keer aan een korte column en de boeiende lange verhalen zijn voor aan tafel.

Foto: Peter van Mierlo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here