Natte maar sfeervolle stoet in Kessenich (video)

Het was spannend tot het laatste moment, of de Stoet in Kessenich doorgang zou vinden, vanwege de weersvoorspellingen. Voorzitter Bjorn Donkers sprak even voor twaalf uur het verlossende woord: “De stoet zal gewoon doorgaan”. Weliswaar werd iets eerder dan gepland vertrokken.

Aan belangstelling langs de kant was niet te klagen. Vele geïnteresseerden kwamen, vergezeld met paraplu, een kijkje nemen. Die paraplu kwam nog van pas, want er werden vele kilo’s snoep uit gegooid.

Bij de Einzelgänger viel de Politie in burger in de prijzen en bij de duo’s was ‘Sop het maar op’ de winnaar. Bij de kleine groepen hadden de Chinese investeerders die nu ook de kleinere voetbalclubs willen opkopen het meeste succes.

Karnavalsvereniging ‘De Ertesjieters’ geeft aan terug te kijken op een meer dan geslaagde stoet die door de straten van Kessenich trok, met vele deelnemers. Na afloop werd er nog tot laat feest gevierd.

Grensland Actueel bracht de stoet live, die beelden kun je hier zien:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here