Vernieuwing Gremelsloweg Maaseik een feit (video en foto’s)

In 2018 wordt gestart met de heraanleg van de Gremelsloweg in Maaseik. De Stad Maaseik heeft vanuit het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) geld gekregen om dit te realiseren. Het gaat om een bijdrage van 85% van de kosten. Maaseik zal de rest bijleggen. Saillant detail is dat het enkel gaat om het gedeelte van de Gremelsloweg dat door Jagersborg gaat. De andere helft zal in 2019 door de Stad Maaseik volledig gefinancierd worden omdat VLAIO enkel het industrie-gedeelte mede financiert.

Schepen Gunter Haeldermans van Openbare Werken: “Dit is een mooi bericht. Op die manier kunnen we verdere uitbouw van het Industrieterrein Jagersborg verwezenlijken.” Het gaat om een totale investering van 2,5 miljoen euro. Het gedeelte van de weg buiten het industrieterrein valt buiten de regeling. “Als stadsbestuur vinden we het ontzettend belangrijk dat de aanvliegroute voor Jagersborg in goede en veilige staat is, zodanig dat we dit gedeelte in 2019 zelf zullen financieren”, aldus de Schepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here