Vrijwilligers gezocht voor wensauto

Stichting Leefbaar Echt-Susteren, (Stichting LES), is recent opgericht door buurtvertegenwoordigers van de negen kernen van de gemeente. Zij hebben in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren een initiatief opgestart zodat er naast het bestaande openbare vervoer een extra vervoersdienst ontstaat. Dit in de vorm van een lokale wensauto.

De wensauto
De wensauto ondersteunt hulpbehoevenden door deze te vervoeren binnen de gemeentegrenzen. Met de wensauto kunnen gebruikers toch boodschappen halen, naar zorgvoorzieningen gaan of deelnemen aan sociale activiteiten. Hierdoor kunnen ze langer zelfstandig blijven en neemt het de druk weg van hun omgeving. Naar verwachting rijdt de wensauto vanaf 1 juli 2017. Aanmelden en meer informatie over het gebruik van de wensauto volgt later.

Vrijwilligers
De wensauto steunt volledig op vrijwilligers. Vandaar dat stichting LES op zoek is naar chauffeurs, coördinators en planners die mee willen helpen in dit sociaal-maatschappelijke initiatief. Vrijwilligers die gebruik willen maken van een eigen auto kunnen een onkostenvergoeding en een aanvullende collectieve vrijwilligersverzekering krijgen.

Wie wij zoeken
Vrijwilligers die een wensauto gaan besturen dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het is belangrijk om de burgers veilig en verantwoord te vervoeren. Daarom moeten vrijwilligers in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, een Verklaring Omtrent Gedrag, een medische keuring doorstaan en dient men een rijinstructie te krijgen. Mogelijke kosten met betrekking tot deze procedure worden door stichting LES vergoed.

Meer informatie
Als het u leuk lijkt om een medeburger te helpen of op zoek bent naar meer informatie dan kunt u een e-mail sturen naar: leefbaar.es@outlook.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here