Natuurwerkgroep Stramproy gaat weer aan de slag

Nu het voorjaar er weer aan zit te komen, is de roep om buiten weer aan het werk te gaan groeiende. De Natuurwerkgroep, ondersteund door de Dorpsraad Stramproy, heeft al enkele maken mooie en goede werkzaamheden gedaan in het buitengebied.

Denk maar aan de schietbaan en de Buuetjeshei. De speurtocht naar de blokhut heeft nog géén succes gehad, maar dat boek is nog niet dicht. Momenteel worden twee werkdagen voorbereid, in samenwerking met de gemeente en Natuurmonumenten en ARK.

De eerste activiteit is gericht op het herinrichten van de Lieeg Heij. Daar zullen houtwallen en bomen geplant worden en wandelpaden worden aangelegd. Hiervoor is zaterdag 18 maart gepland. De week daarna, op woensdag 22 maart, wordt er met 100 schoolkinderen de Boomplantdag georganiseerd. Daartoe zal een stuk grond, het Kirkebos, vlak bij de Zevensprong omgetoverd worden van weiland naar beginnend bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here