Zondag grote kinderoptocht Sittard

Sinds 1959 trekt jaarlijks de Kinderoptocht door de straten van Sittard. Aanstaande zondag is het weer zover en zullen er zo’n 2000 kinderen aan de start verschijnen in bonte, zelfgemaakte kostuums en met grappige acts. De organisatie verwacht bij mooi weer minstens 30.000 toeschouwers, die zich goed zullen vermaken met dit prachtige spektakel.

L1 verzorgt live TV
Voor de thuisblijvers is er ook dit jaar weer L1 TV die de optocht vanaf 14.15 uur rechtstreeks op de televisie zal brengen. De beelden worden van deskundig commentaar voorzien door 2 jonge, maar ervaren Sittardenaren; L1 verslaggever Tom Jessen en ex-stadprins Arno-Laurent Dieteren.

Virtual Reality
Tijdens de Kènjeroptoch Zitterd zal met behulp van een 360 graden camera live een integrale registratie plaatsvinden. Op verschillende kinderafdelingen van Limburgse ziekenhuizen zijn 300 VR-brillen verdeeld zodat deze zieke kinderen virtueel aanwezig kunnen zijn.

Kèrkes
Na een kleine start vorig jaar met twee nieuwe prijscategorieen; t.w. het Mooiste Kèrke en Sjoonst Verkleide, krijgen deze prijzen dit jaar een vervolg. Met name de mini carnavalswagen door de jeugdigen gebouwd zet dit jaar een flinke stap vooruit en de resultaten zijn zeker te bewonderen in de optocht van a.s. zondag.

Naast het feit dat er door een echte jury prijswimpels worden toegekend aan de leukste, beste, origineelste ideeën in een drietal categorieen, ontvangt elke deelnemer aan de start “De Medaaje”. Dit is voor velen een echt verzamelaars item, want het betreft een mooie replica van de echte Marotte jaarorde.

Officiële intocht Stadsprins BART II
Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van de Stadsprins Bart II. Deze wordt voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte. Na afloop van de Optocht volgt de traditionele Appelesiene Raege van Stadsprins Bart II op de markt en de prijsuitreiking voor de winnaars.

OPTOCHTROUTE:

Doorkomsttijden:

13:30 Start vanaf d’n OPsjtart
13.35 Rijksweg Noord
13:40 Walramstraat
13:45 Overhovenerstraat
13:50 Steenweg
13:55 Voorstad
14:00 Brandstraat
14:05 Begijnenhofstraat
14:10 Kloosterplein – Oude Markt
14:15 Markt 1e doorkomst
14:20 Limbrichterstraat
14:25 Misboekstraat
14:30 Helstraat
14:35 Nieuwstraat – Plakstraat
14:40 Plakstraat
14:45 Putstraat
14:50 Markt – Finish

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here