Gratis huisvuilzakken worden niet altijd opgehaald

Ruim één op de tien Limburgse gezinnen haalt de gratis te verkrijgen huisvuilzakken niet op, terwijl ze er wel belasting voor betalen en er dus recht op hebben.

Dit blijkt uit cijfers van HbvL. In dertig gemeenten in Limburg werkt het systeem op de manier dat inwoners tegoedzakken krijgen. In Bree haalde het vorig jaar 9,53% van de gezinnen de gratis afvalzakken niet op, terwijl dit in Maaseik 10,69% was. Respectievelijk gaat het om 1608 en 2923 huisvuilzakken.

In totaal werd vorig jaar voor 617.619 euro aan rollen niet afgehaald leert een rondgang bij de deelnemende gemeenten in de provincie. Limburg.net, de intercommunale die de afvalstromen in Limburg beheert, benadrukt dat dit bedrag verrekend en herverdeeld wordt, aangezien de overheidsdienst geen winst mag maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here