Kunstroute Stramproy wil grootste herstart maken in 2017

Stramproy Kerkplein

Stramproy heeft vele jaren een mooie en gewaardeerde kunstroute gehad. Toen deze in 2015 wegviel, bleek dat toch als gemis ervaren te worden door menigeen. Daarom heeft zich een groepje samengepakt, en als werkgroep van de Dorpsraad Stramproy worden nu de voorbereidingen getroffen voor een doorstart van de Kunstroute.

Na enkele vergaderingen, afstemming met de gemeente Weert en heel veel positieve energie, is afgelopen week besloten dat de Kunstroute een ‘grote’ doorstart gaat maken op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017. De plannen omhelzen een wandelroute langs 10 a 15 tuinen in het dorp, waar kunst staat. De totale lengte van de route is ongeveer 5 kilometer.

Met verassende extra’s onderweg, en een mega-groot eindspektakel hoopt de Dorpsraad Stramproy kunst weer op de kaart te zetten in het dorp, maar ook in de regio. Momenteel wordt nog onderzocht of het Kerkplein op zaterdagavond 26 augustus omgetoverd kan worden tot een soort Montmartre, met alles wat daar bij hoort.

2 REACTIES

  1. een prima initiatief dat ook nog wordt ondersteund door de medewerking van vele inwoners van Stramproy. Een dorp om trots op te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here