Jong geleerd is oud gedaan

Volleybalvereniging Kivoc Kinrooi is een begrip in de verre omgeving. Men speelt niet onverdienstelijk. Onder het mom: ‘de jeugd heeft de toekomst’ wordt er ook les gegeven aan de allerkleinsten.

Hier wordt het spel en de regels met de papleper ingebracht. Op zondagochtend organiseert Kivoc Kinrooi balgewenning voor de aller kleinsten. Vanaf 5 jaar mogen kinderen meedoen. Met allerlei balspelletjes en bewegingsspelletjes wordt er gewerkt aan hun balgevoel en coördinatie.

Kivoc heeft deze jongelingen in twee groepen verdeeld, de benjamins (gemiddeld 7-8 jaar) en de beginners (5-6 jaar). Deze groepen worden begeleid door het balgewenningteam. Dit team bestaat uit spelende leden die hun eerste stappen zetten als trainer/trainster onder begeleiding van de balgewenningcoördinator.

Foto’s: Kivoc Kinrooi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here