Grensland Actueel snelst groeiende site in de streek

De eerste cijfers van het nieuwe jaar tonen aan dat de internetsite www.grenslandactueel.com bij de snelst groeiende sites van de laatste maanden hoort. De site krijgt dagelijks vele duizenden hits. Grensland Actueel brengt nieuws en activiteiten uit de Limburgse grensstreek: van Maasmechelen tot Hamont-Achel en van Sittard-Geleen tot aan Cranendonck. Op de website vinden bezoekers de belangrijkste nieuwsfeiten en gebeurtenissen uit de regio Noordoost-Limburg (B), het Maasland (B) en Midden-Limburg (NL).

Grensland Actueel besteedt naast het actuele regionale nieuws veel aandacht aan lokale gebeurtenissen en het rijke verenigingsleven. Dit wordt gedaan door reportages in woord, maar ook in foto en beeld.

Grensland Actueel wordt gemaakt door een gestaag groeiende groep enthousiaste mensen die inzien dat de berichtgeving in de regio veel beter kan dan het tot nu toe was. Een van de initiators is Pierre Vervoort: “Wij vullen een gat in de markt, wat we met veel plezier doen! Wij zijn erg blij met de enorme bezoekersaantallen.” Grensland Actueel valt onder de activiteiten van vzw BNMG.

Mede-initiator Roland Thijssen: “We willen meer. Om dit te realiseren zijn we als Grensland Actueel op zoek naar correspondenten in de regio, die eenmalig of regelmatig een bijdrage willen leveren aan deze nieuwssite.” Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via e-mail.

Ook op social media is de site populair. “Via Facebook en Twitter volgen ons ook steeds meer mensen, die we op de diverse media in de ‘eigen taal’ aanspreken. Reportages van ons worden veelvuldig geliked, geretweet èn gedeeld”, aldus Thijssen. De komende periode staat er nog meer op stapel. Zo zal er gestart worden met een programma dat zich speciaal op verenigingen gaat toespitsen. “Verder gaan we het video-gebeuren nog flink uitbreiden”, zo besluit Roland Thijssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here